Snogeröd

55° 50' 20.4648'' N 13° 29' 48.048'' E

En ledig byggklar hustomt i mysiga Snogeröd. Barnvänligt med närhet till sjö, naturområden och aktiviteter. Du väljer själv husleverantör.

Se området i google maps

Snogeröd nära Ringsjön

Snogeröd är en liten lugn by med strax över 200 invånare, mitt i Skåne på sydvästra sidan om Östra Ringsjön. Ett strategiskt läge för den som vill bo på landet men ha enkelt att pendla in till de större orterna i Skåne.

Tomten är belägen mitt i byn och granne med en nyanlagd lekplats. I byn finns ett litet bibliotek och en aktiv idrottsförening, Snogeröds IF, som varit igång sedan 1960. Området erbjuder omväxlande och vacker natur med skogar och öppna landskap. Gamla Boo badplats är en liten mysig badplats ca 3,5km från byn. 

Det vackra slottet Bosjökloster ligger 3 km från Snogeröd och erbjuder många evenemang om året. Två golfbanor, Bosjökloster Golfklubb och Elisefarm Golf Club finns inom bekvämt avstånd. 

Tomterna är byggklara och du väljer fritt din husleverantör.

Förskola och skola

Fritids, förskola, skola upp till åk 6 finns i Gudmuntorp 3 km från Snogeröd.

Kommunikation

Promenadavstånd till hållplats för Regionbuss 444 till bl. a. Höörs station och Bosjökloster. Ca 6 km till tågstation i Höör som erbjuder tätgående förbindelser norr-söderut. Läs mer på skanetrafiken.se

Närområdet

Höör ligger 6 km från Snogeröd och erbjuder bekvämligheter så som banker, apotek, klädesbutiker, mataffärer, konditori och restauranger.

I Höör finns en större bad och sportanläggning, ishall, bibliotek samt diverse idrottsanläggningar både inom och utomhus. Till exempel finns en mountainbike bana och skatepark på 650kvm som passar både nybörjare och proffs.

Skånes djurpark ligger 16 km från Snogeröd och är ett fantastiskt utflyktsmål.

Ringsjön erbjuder fina badplatser och här ligger också halvön Lillö där man funnit vulkanrester.